نقد و بررسی
کتاب تصویرسازی در عصر صفویه و قاجارمشخصات
ناشر
دانشگاه تهران
نویسنده
سیدمحمد فدوی
قطع کتاب
وزیری
نوع جلد
شومیز
سال چاپ
1397
نوبت چاپ
سوم
تعداد صفحات
206
کتاب تصویرسازی در عصر صفویه و قاجار نوشته دکتر سیدمحمد فدوی, توسط انتشارات دانشگاه تهران با موضوع هنر، درآمدی بر هنر تصویرسازی, تصویرسازی در عصر قاجار, تصویر سازی در عصر صفویه به چاپ رسیده است.
تصویرسازی هنری است که در طول تاریخ، بیش از دیگر رشتههای هنری گسترش و کاربردهای گوناگونی یافته است. بررسی آثار تصویرسازی به جا مانده از دورترین اعصار تاریخ تاکنون، به ویژه دورههای اوجگیری هنر ایران اسلامی، ما را با کیفیت روانشناختی، مسائل فرهنگی و اعتقادی و روابط اجتماعی دورههای تاریخی آشنا میسازد. نویسنده ضمن بررسی تخصصی تعاریف و چگونگی پیدایی هنر تصویرسازی، تفاوتهای این رشتهی تخصصی هنر با سایر رشتهها و سیر تحول آن را در عصر صفویه و قاجار بیان میکند. زیرا از میان دورههای تاریخی مختلف ایران اسلامی بیشترین تغییر و تحول در سبک و سیاق هنری در دوران صفویه و قاجار شکل گرفت.
دگرگونیهای عمیق ایجاد شده در این مقطع تاریخی، نتیجهی فعل و انفعالات سیاسی و اجتماعی است که در سطح جهان رخ داده و سرزمین ایران از این تغییر و تحولات بینصیب نبوده است. پیدایش و سقوط شاهان لایق و نالایق از ابتدای صفویه تا پایان قاجار و راهیابی مستشرقان، جهانگردان و مسیونرهای غربی به دربارهای ایران و نیز عوامل گوناگون اجتماعی، ضمن تاثیرگذاری بر روابط اجتماعی سنتی ایرانیان، هنر ریشهدار این سرزمین را به شدت تحت تاثیر قرار داد.
مباحث کتاب تصویرسازی در عصر صفویه و قاجار
- درآمدی بر هنر تصویرسازی
- تصویر سازی در عصر صفویه
- تصویرسازی در عصر قاجار
- نتیجه گیری
- منابع تصویر
- کتابشناسی
0دیدگاه