نقد و بررسی
ضحاک ماردوشمشخصات
ناشر
پیکان
نویسنده
علی اکبر سعیدی سیرجانی
قطع کتاب
وزیری
نوع جلد
گالینگور
سال چاپ
1400
نوبت چاپ
دهم
تعداد صفحات
203
کتاب ضحاک ماردوش نوشته علی اکبر سعیدی سیرجانی توسط انتشارات پیکان به چاپ رسیده است.
موضوع کتاب: ادبیات،ادبیات داستانی، داستان های فارسی
نام ضحاک یادآور تلخترین روزهای ایرانزمین است! وقتی که ستم تا جایی پیش رفته بود که جوانان این سرزمین برای چند لحظه آسودگی حاکم باید طعمهی مارهای روی شانههایش میشدند. البته همین مارها خود نشان از طبع ناآرام شاه داشتند که با همهی قدرت و ثروت بازهم از لحظهای آرامش محروم بود. سرانجام با قیام کاوه که نمادی از مردم دادخواه و رنجکشیدهی ایران است، حاکم بیدادگر از تخت قدرت به زیر کشیده شد تا با اسیر شدن در کوه دماوند عبرتی باشد برای شاهانی که به مردم و فریاد عدالتخواهی آنها پشت میکنند.
بخشی از متن کتاب
اکنون ضحاک مالک بلامنازع تخت و تاج شاهنشاهی ایران است و فرمانروای بیرقیب جان و مال مردمی که با پای خود به سراغش رفتند. و با دست خود تاج شهریاری بر فرقش نهادند. جلوس ضحاک بر تخت سلطنت بهسادگی صورت میگیرد. بیهیچ مراسم شاهانهای. در شاهنامه، جلوس همهی شهریاران با جشنهای پرشکوه و شادی خلایق همراه است. و هر پادشاهی در مراسم تاجگذاری، با ایراد خطابهای شاهانه، برنامه کار خویش را در حضور بزرگان و سران ملک، خطاب به افراد رعیت، اعلام میکند.
اما جلوس ضحاک بر تخت شاهنشاهی ایران شوم است و آثار نحوستش از نخستین لحظهها هوایدا… نه بار عامی نه جشن و سروری. از راه میرسد، و بر تخت سلطنت مملکتی آباد و مرفه قدم مینهد.
0دیدگاه