بازخورد درباره این کالا

کتاب سرگردان در میدان های پیربوردیو و مقالات دیگر

0
امتیاز از 0 رای

0دیدگاه

مشخصات

ناشر

چشمه

نویسنده

حسن میرعابدینی

قطع کتاب

رقعی

نوع جلد

شومیز

سال چاپ

1399

نوبت چاپ

اول

تعداد صفحات

184

نمایش بیشتر- بستن
بانک کتاب گیتامهر

در انبار موجود نمی باشد

  • ارسال توسط پیک بانک کتاب گیتامهر و پست
ناموجود
بروزرسانی قیمت: 16 آبان 1403
آیا قیمت مناسب تری سراغ دارید؟
مرا اگاه کن


از طریق:
ثبت

نقد و بررسی

کتاب سرگردان در میدان های پیربوردیو و مقالات دیگر

مشخصات

ناشر

چشمه

نویسنده

حسن میرعابدینی

قطع کتاب

رقعی

نوع جلد

شومیز

سال چاپ

1399

نوبت چاپ

اول

تعداد صفحات

184

نمایش بیشتر - بستن

کتاب سرگردان در میدان های پیربوردیو و مقالات دیگر نوشته حسن میرعابدینی توسط انتشارات چشمه به چاپ رسیده است.

موضوع کتاب: ادبیات، نقد و بررسی ادبی، مقالات ادبی

بحث درباره ی داستان نویسی ایران، فصل مشترک مقاله های این کتاب است. رخی از آنها حول مسائل مربوط به تاریخ ادبیات معاصر با بوطیقای رمان فارسی شکل گرفته اند، مقالاتی نیز به بررسی میراث نویسندگان خلاقی اختصاص یافته اند که بر ذوق ادبی و اندیشه ی چند نسل اثر گذاشته اند. هرچند همۀ مقاله‌ها دربارۀ نویسندگی و ادبیات معاصر ایران است و این امر، وحدتی به آنها می‌بخشد، آنها باید در صورت‌بندی تازه‌ای قرار می‌گرفتند تا به قول گئورگی لوکاچ، «منشأ وحدتی نو در حد یک کتاب شوند». زیرا به‌صرف هم کناری مقالات بی‌هیچ نقشه‌ای، به «مجموعه مقالات» نمی‌رسیم. اصلاحاتی در حد کم و زیادکردن مواردی که گذشت زمان ضرورت آنها را پیش آورده است، کافی نیست. ازاین‌رو، نویسنده تلاش کرده با قراردادن هر مقاله در فضای خاص خود، و سعی در معنا بخشیدن به ‌توالی مقالات، آنها را در چند زمینۀ اصلی مجموع کند تا «کتاب» شکل گیرد. یعنی نوشته‌ها از درون به هم مربوط شوند تا نحوۀ گردآمدنشان در مجموعه، فضای ذهنی مناسبی پدید آورد. کتاب مجموعۀ مقالات باتوجه‌ به این انسجام پنهان، از طریق جست‌وجوی ویژگی مشترکی که نوشته‌های پراکنده سالیان را در کنار هم قرار می‌دهد، پدید می‌آید.

در کتاب حاضر، پس از نوشته‌ای مبنی بر ضرورت توجه به قصۀ ایرانی برای خروج از مرحله فرسودگی داستان امروز ایران، به چگونگی ورود ما به «روزگار نو» و پدیدار شدن نمونه‌های آغازین نمایشنامه‌نویسی، نقد رمان، و مجلۀ ویژه داستان کوتاه، پرداخته می‌شود. بحث دربارۀ جنبه‌هایی از رمان فارسی، مضمون هفت مقاله بعدی را تشکیل می‌دهد. سپس، نوشته‌هایی می‌خوانیم درباره نقد مبتنی بر نظریۀ ادبی. پس از دو مصاحبه در مورد جهان داستانی جلال آل‌احمد و احمد محمود، کتاب با سه یادداشت بر زندگی و کار خلاق هوشنگ گلشیری، اصغر الهی و ایرج پزشکزاد بسته می‌شود. چنان که پیداست، در این نوشته‌ها آثار و نویسندگان گوناگونی مطرح می‌شوند؛ امیدواریم که خواننده بتواند از ورای تنوع آنها با تصویر گویایی از حیات ادبی معاصر مواجه شود.

بخشی از متن کتاب
روایت‌های گوناگونی که همه هزار و یک شب نامیده می‌شوند. گویی قصه‌های این کتاب نیز مانند قصه‌های شفاهی ضمن نقل سینه‌به‌سینه، صورت‌های تازه‌ای می‌یابند؛ زیرا هر بار که نقل می‌شوند، شاخ‌وبرگ تازه‌ای به آنها داده می‌شود. هر نقال حلقه‌ای می‌شود از زنجیره بی پایانی که افسانه‌ها از آن طریق راه خود را به‌سوی آینده ادامه می‌دهند. از همین روست که بورخس هزار و یک شب را کتابی «به اخر نرسیدنی» می‌داند که به هرگونه مسخ شدنی راه می‌دهد. الگوبرداری مضمونی در توزیع مفاهیم مکرر و بن‌مایه‌های اخلاقی در میان رویدادهای داستان نمود می‌یابد با این هدف که برای تأکید بر اندیشه محوری قصه، به آن نظم بخشد به صورتی که قصه‌های فرعی تعبیر و تفسیری از قصه چارچوب گردند و مضمون اصلی را قوت بخشند. الگوبرداری صوری ناظر است به ساماندهی رویدادها و کنش‌ها و حالت‌هایی که پایه و اساس روایت را می‌سازند و به داستان شکل می‌دهند. نویسنده، برای روشن شدن بحث، نشان می‌دهد که چگونه الگوبرداری صوری «حکایت گوژپشت»، داستان‌های فرعی درآمده از دل یکدیگر را به داستان چارچوب، و مهم‌تر از آن به حکایت بیرونی – قصه‌گویی شهرزاد – پیوند می‌دهد. تجسم نمایش شخصی یا چیزی با جزءنگری حالت‌ها، حرکت‌ها، و گفت‌وگوها به صحنه جنبه دیداری می‌دهد و آن را در نظر خواننده زنده و ملموس می‌سازد. صحنه‌هایی که کانون روایتی معین شمرده می‌شوند، با تجسم نمایشی نشان‌داده‌شده‌اند و از طریق بخش‌های روایی گزارشی به‌هم‌پیوسته‌اند.
مباحث 
بوطیقای استان ایرانی
شیوه های داستان پردازی در هزار و یک شب
داستان ورود ما به روزگار نو
حکایت مچنان باقی ست
نخستین نشریه ویژه داستان کوتاه
رشید یاسمی از اولین ناقدان رمان فارسی
فاطمه سیاح و نقد جامعه شناختی

امتیاز کاربران به:

کتاب سرگردان در میدان های پیربوردیو و مقالات دیگر (0نفر)
کیفیت ساخت
0
ارزش خرید به نسبت قیمت
0
امکانات و قابلیت ها
0
سهولت استفاده
0
دیدگاه خود را در باره این کالا بیان کنید برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. اگر این محصول را قبلا از این فروشگاه خریده باشید، نظر شما به عنوان مالک محصول ثبت خواهد شد. افزودن دیدگاه
نظرات کاربران

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

    هیچ پرسش و پاسخی ثبت نشده است.

پرسش خود را درباره این کالا بیان کنید

ثبت پرسش