نقد و بررسی
تناسبات در معماری دکتر سیاوش تیموری انتشارات فکر نومشخصات
ناشر
فکرنو
نویسنده
سیاوش تیموری
قطع کتاب
خشتی
نوع جلد
شومیز
سال چاپ
1395
نوبت چاپ
اول
تعداد صفحات
270
کتاب تناسبات در معماری نوشته سیاوش تیموری توسط انتشارات فکر نو به چاپ رسیده است.
موضوع کتاب: معماری، طراحی، محاسبات
شناخت تناسبات معماری ادوار باستان در سرزمینهای مختلف، به شکلی مدون در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران تدریس میشد. با تغییراتی که بعدها در برنامه دروس برای دانشکده معماری انجام گرفت شناخت و بررسی تناسبات و درس کمپزسیون (ترکیب و ابداع) کلا حذف گردید. بدفرجامی ناشی از نقصان این درس، امروزه شدیدا محسوس است و مدارک مستنداتی که دانشجویان رشته ای هنری به ویژه معماری به آن نیازمندند، بسیار نادر و غیرقابل دسترسی است. بخش اول کتاب که شامل ترجمه کتاب تناسبات دکتر ش. فونک هلت میباشد.
سیستمهای تناسباتی از دوره رنسانس تا مدولر لوکوربوزیه عنوان متن سخنرانی مولف دانشگاه تهران است. این بخش به شکلی مکمل گفته های بخش نخست و تناسبات از یونان قدیم تا دوره رنسانس میباشد. در ادامه به بخش بررسی کلی از معماری ژاپن میرسیم این متن نیز ماحصل سخنرانی در دانشگاه تهران است که بازنگری کلی و با هدف تبیین بهتر فهم مباحث تناسباتی در معماری خاور دور آمده است.
و اما تناسبات ایرانی
بخش پایانی کتاب به تناسبات در معماری ایران میپردازد. مباحث و سرفصلهای بسیاری درباره این مهم وجود دارد اما در این مهم وجود دارد اما در این کتاب به گوشه سازیها در معماری ایران به همراه کروکی و عکس و ارائه تصاویر اختصاصی بخشهایی از معماری شهر دزفول پرداختهایم. عکسهایی از شهر دزفول و گوشهسازی برای اولین بار منتشر میشود. گوشهسازی از انواع شیوههای معماری در ایران است که تناسب در تعبیر زوایا و چگونگی اجرا بخش جدا نشدنی آن میباشد. در واقع معماران خبره و با تجربه این روش ابداعی را برای پوشش نهایی یا همان سقف با دهانههای بزرگ و در نهایت رسیدن به پلانی دایرهای برساختهاند.
0دیدگاه