نقد و بررسی
کتاب دهکده شهری الگویی برای سکونتگاه پایدارمشخصات
ناشر
دانشگاه تهران
نویسنده
سیدحسین بحرینی, حامد ولدخانی
قطع کتاب
وزیری
نوع جلد
شومیز
سال چاپ
1398
نوبت چاپ
دوم
تعداد صفحات
322
کتاب دهکده شهری الگویی برای سکونتگاه پایدار نوشته دکتر سیدحسین بحرینی, آقای حامد ولدخانی, توسط انتشارات دانشگاه تهران با موضوع مهندسی معماری و شهرسازی، سیر تکاملی سکونتگاه های انسانی, مباحث سنتی اکولوژی به چاپ رسیده است.
بسیاری بر این اعتقادند که دهکده شهری یا روستا-شهر پدیده جدیدی نیست و در طول تاریخ همواره در نقاط مختلف جهان وجود داشته است (McLennan, 2004). شاید به جرأت بتوان گفت که سیر تکاملی سکونتگاه های انسانی در راستای تکاملی خود به عنوان یک مجموعه کامل، از فعالیتهای مختلف تولیدی و خدماتی به منظور تأمین کلیه نیازهای متنوع انسان ها بهره برده است. لیکن بدون شک ظهور انقلاب صنعتی و آثار و تبعات گستردۀ آن بر کم و کیف زندگی شهر و شهروندان تغییر و تحولاتی را پدید آورد که موجب شد ساختار سنتی شهر، تعادل زیستی آن، تعاملات اقتصادی و اجتماعی، حس هویت و تعلق به مکان، خود کفایی و خود اتکایی نسبی آن و… همه دچار اختلال شده و مشکلات عدیدهای را برای ساکنین سکونتگاه ها به وجود آورد.
گفته میشود که بسیاری از مسائل شهری امروز ناشی از مقیاس آنست. توسعه های بی رویه و بعضاً افسار گسیخته، انواع آلودگی های زیست محیطی و اغتشاش های بصری همراه با وابستگی های شدید شهرها به منابع دور دست، از آب گرفته تا سوخت، مواد غذایی و … شهرهای کنونی را تقریباً در همه جا به پارازیت های عظیم مصرفی تبدیل کرده که با وارد کردن منابع از بیرون، مصرف و تبدیل آنها به انواع ضایعات، مشکلات جدی به بار آورده است (بحرینی، ۱۳۷۶)
مباحث کتاب دهکده شهری
- مفاهیم، تعاریف و سابقه نظری پایداری و سکونتگاه های پایدار
- مفاهیم، تعاریف و سابقه نظری دهکده شهری
- بررسی سابقه(عملی) کاربرد الگوی دهکده شهری در جهان
- بررسی سابقه(عملی) کاربرد الگوی دهکده شهری در ایران
- انتقادات و موانع تحقق پذیری ایده دهکده شهری
0دیدگاه