نقد و بررسی
معماری غرب ریشه ها و مفاهیم ویراست دوممشخصات
ناشر
هنر معماری قرن
نویسنده
امیر بانی مسعود
قطع کتاب
وزیری
نوع جلد
شومیز
سال چاپ
1398
نوبت چاپ
نهم
تعداد صفحات
576
توضیحات کتاب
کتاب معماری غرب ریشه ها و مفاهیم نوشته امیر بانی مسعود، توسط انتشارات هنر معماری قرن به چاپ رسیده است.
موضوع کتاب: معماری، مهندسی معماری, معماری داخلی, معماری قرون وسطا و رنسانس
_x000D_
کتاب حاضر معماری غرب: ریشه ها و مفاهیم میکوشد تا با شرحی ساده و روان داستان شکلگیری معماری غرب را از عهد باستان تا عصر کنونی و با تأکید بر خاستگاهها، اندیشهها، و گرایشهای گوناگون بازگو نماید. موضوع این کتاب عمدتا دربارهی معماری اروپا است؛ لیکن به معماری آمریکا تا آنجا که در تفکر و فرهنگ غرب مشارکت داشته نیز مربوط میشود. کتاب حاضر متناسب با موضوعات بیان شده در هفت بخش و در بیست و هفت فصل تنظیم شده است.
_x000D_
_x000D_
بخش اول خاستگاههای معماری غرب مورد بررسی قرارگرفته است، که در اصل مقدّمهای بر شکلگیری معماری غرب هستند. از آنجایی که فهم تمدنغرب بدون بررسی تمدن تاثیرگذار، بخصوص بین النهرین و مصر، امکانپذیر نیست، و یا لااقل نمیتوان به عمق مفاهیم معماری آن پی برد، در این بخش تمدن های بینالنهرین و مصر با تأکید بر بستر اجتماعی و تأثیر آن در شکلگیری معماری غرب مورد بررسی قرار گرفتهاند.
بخش دوم که با عنوان جهان باستان نامگذاری شده است تمدنهای کرته، موکنای، یونان، اتروریا، و روم از زاویهی معماری ساختمانها و نحوهی تأثیرگذاری آنها بر هم مورد بررسی قرار گرفته است.
بخش سوم اختصاص به معماری قرون وسطا دارد که در آن معماریهای صدر مسیحیت، بیزانس، پیشرمانسک ، رمانسک، و گوتیک بررسی شده است.
بخش چهارم، با عنوان خردگرایی در معماری، به رنسانس، باروک، میراث رنسانس (روشنگری، نئوکلاسیسیسم، و مدرسهی هنرهای زیبای پاریس)، تکنولوژی جدید (انقلاب صنعتی و ورکبوند)، و مکتب شیکاگو اختصاص یافته است، و در آن معماری این دوران از نظر مباحث نظری و نحوهی تاثیرگذاری آن در معماری مورد بررسی قرار گرفته است.
بخش پنجم ، دربرگیرندهی تحولاتی است که ریشه در رمانتیسم دارند و در آن به باغ و باغآرایی در انگلستان، نئوگوتیک، صنایع و حِرف، آر نوو، اکسپرسیونیسم، و ارگانیک (کارهای فرانک لوید رایت و آلوار آلتو) پرداخته میشود.
بخش ششم به معماری مدرن میپردازد، که با بررسی خاستگاههای هنری آن (فوتوریسم، كنستروكتیویسم، ده استَیْل، و باؤهاؤس)، معماری مدرنیسم (کارهای آدولف لوس، لوکوربوزیه، لودویگ میس وان در روهه، و لویی کان) و میراث آن (سیام، سبک بینالمللی، مینیمالیسم، و هایـتِک) مورد بررسی قرار میگیرد. و در نهایت،
بخش هفتم به معماری بعد از 1960 اختصاص یافته است، به بررسی جنبشهای هنری و فکری پستمدرنیسم، نئوکلاسیک، دیکانستراکشن، اکوـتک، نئومدرن، و سوپرمدرن با تاکید بر کارهای ساختهی معماران اروپایی و آمریکایی میپردازد.
مباحث کتاب معماری غرب ریشه و مفاهیم
- خاستگاه های معماری غرب
- جهان باستان
- قرون وسطا
- خردگرایی در معماری
- رمانتیسم
- معماری مدرن
- معماری بعد از 1960
- _x000D_
_x000D_
0دیدگاه