نقد و بررسی
سیلاس مارنر ؛ متن کاملسیلاس مارنر
نویسنده: جرج الیوت
مترجم: سیروس نویدان
ناشر: دنیای کتاب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 340
اندازه کتاب: رقعی سلفون – سال انتشار: 1396 – دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
بافنده ای به نام سایلاس مارنر که سال ها پیش به اشتباه به دزدی متهم و از جامعه ای مذهبی تبعید شد، اکنون به تنهایی و فقط به خاطر کار و اندوخته ی ارزشمند پول هایش زندگی می کند. اما زمانی که پول هایش به سرقت می روند و کودکی یتیم راهش را به خانه ی او باز می کند، سایلاس فرصت این را می یابد که تغییری در زندگی خود ایجاد کند.
سرنوشت او و اپی، دختر کوچکی که به فرزندخواندگی می پذیرد، با پسر کدخدا، گادفری کاس، در هم می آمیزد چرا که گادفری نیز مانند سایلاس، اسیر گذشته ی خود است. کتاب سایلاس مارنر که اثر مورد علاقه ی خود جورج الیوت نیز هست، با ترکیب شوخ طبعی، نمادگرایی های پرمایه و انتقادهای اجتماعی گزنده، تصویری واقعی و در عین حال، بسیار تأثیرگذار از زندگی روستایی را ارائه می دهد.
سایلاس مارْنر داستانی است رئالیستی درباره آدمهایی معمولی که زندگی سادهای دارند و روابط آنها نیز در محیط کوچکشان ساده مینماید، اما آیا این نظم عادی ادامه مییابد و زندگی بدون بحران سپری میشود؟ دو شخصیت اصلی رمان، بهرغم ظواهر، زندگی دوگانهای دارند که با بحران همراه است. یکی، سرخورده از گذشته، در انزوا عمر میگذراند؛ دیگری، با رازی در دل، در میان مردم زندگی پرجنب وجوشی دارد.
بحران چهگونه حل میشود؟ جورج الیوت شرح بیمانندی از احساسات آدمها و انگیزههای رفتاریشان به دست میدهد. خودش گفته است: «بزرگترین بهرهای که از هنرمندان میبریم، چه نقاش باشند، چه شاعر یا داستاننویس، این است که دامنه همدلی و همدردی ما گستردهتر میشود. هنر قرابت بسیار به خود زندگی دارد، تجربههای ما را تقویت میکند و به تماس ما با همنوعان میافزاید. مقدس است کار هنرمندی که میکوشد زندگی آدمیان را تصویر کند.»
الیوت داستان سراي انگلیسی در سال 1819 به دنیا آمد. نام حقیقی وی مری آن ایوانس Mary Ann Evans بود. این نویسنده زن انگلیسی، نام مردانه جورج الیوت را به دلیل برخی مصالح خانوادگی (از جمله تعصب خانواده وی) برگزید تا شناخته نشود.پدرش رابرت اوانز، از مردم ویلز، فرزند مردی بنا و نجار بود. ماریان که سومین فرزند از ازدواج دوم او با دختر مردی روستایی بود، کوچکترین فرزند او به شمار می رفت.
وي در ابتدا ايده آليست و سرانجام طرفدار اصالت عقل شد.آنچه بيش از همه در آثار اليوت بچشم مي خورد حالت تمسخر و هجو اعمال زنان و مردان سالخورده انگليسي است.وی در طول شصت سال زندگی خود آثار فراوانی به یادگار گذاشت که از میان آنها میتوان به “سیلاس مارنر”، “كولي اسپانيايي”، “آدام بید” و “آسیاب نهر فلاس” اشاره کرد.
سایلاس مارنر” (1861)، کوتاهترین و، از نظر طرح، کاملترین رمان جورج الیوت است که به واقع نوعی داستان پریان است که در خلال زندگی عادی روستایی تعریف شد نقادان ویژگی مهم آثار جورج الیوت را همین تصویرکردن وفادارانه زندگی آدمهای معمولی میدانند که نتیجهاش تعالییافتن احساسات خوانندگان و تقویت حس همدلی و دلسوزی در آنهاست.
0دیدگاه