نقد و بررسی
راهنمای طراحی ساختمان های مسکونیمشخصات
ناشر
کیان
نویسنده
کورش محمودی, لیلا رضایی*
قطع کتاب
رحلی
نوع جلد
شومیز
سال چاپ
1389
نوبت چاپ
اول
تعداد صفحات
312
کتاب راهنمای طراحی ساختمان های مسکونی نوشته لیلا رضائی، کورش محمودی, توسط انتشارات کیان به چاپ رسیده است.
موضوع کتاب: مهندسی عمران و معماری، سبک های ساختمان سازی, ساختمان از نظر معماری و طراحی
این کتاب، اولین کتاب بین المللی معماری به دو زبان فارسی و انگلیسی است. در این کتاب پارامترهای طراحی ساختمان های مسکونی از یک صد سال پیش تا عصر حاضر آشنا می شود. سبک های ساختمان سازی در این کتاب تا 50 صفحه اول بررسی شده و سپس 52 ساختمان از نظر معماری و طراحی و اصول آن با مشخصات کامل (تایتل) و نقشه های سایت پلان، پلان، برش و نما به همراه تصاویر ارائه گردیده، معماران نمی¬توانند بدون این کتاب به سبک معماری دست یابند و سبک خود را بشناسند.
تمام پروژههای ساختمانی نیازمند سرویسهای طراح ساختمان است که معمولاً یک معمار یا مهندس ساخت که دارای مدرک باشد، آنها را طراحی میکند. در پروژههای کوچکتر و سادهتر معمولاً به یک فرد حرفهای و دارای مدرک نیاز نیست و طراحی این پروژهها معمولاً زیر دست یک طراح ساختمان، نقشهکش یا یک طراح داخلی و پیمانکار است. اما پروژههای بزرگتر و پیچیدهتر نیازمند خدمات عدهی زیادی از افراد حرفهای و آموزشدیده است که تحت نظارت یک معمار باشند.
در بسیاری مواقع کارهای ساختمانی و قانون حرفهها به افرادی این اجازه را میدهد تا طراحی یک ساختمان مسکونی و در برخی مواقع ساختمانهای سبک تبلیغاتی را بدون مدرک معماری بسازند؛ که در ایالات متحده آمریکا و کانادا و برخی مکانهای دیگر «طراح ساختمان» معمول است که طراحی ساختمان را بدون مدرک معماری «آمریکا توسط» کنسول ملی مدرک طراحان ساختمان ارائه میشود؛ که شاخه ای از «مؤسسهی طراحی ساختمان آمریکا» است. در بسیاری از موارد طراحان ساختمان به عنوان تکنولوژیستهای معماری یا پیمانکار آموزش میبینند یا به مدرسهی معماری رفته باشند که امکانات دادن مدرک را نداشته است. بسیاری از طراحان ساختمان به عنوان طراحان خانه یا مسکونی شناخته میشوند.
تمرکز آنها عمدتاً بر روی طراحی مسکونی و بازسازی است. در آمریکا، ایالات نوادا «طراحان مسکونی» برای کسانی به کار میرود که تحت هئیت مدیرهی ایالت نوادا در معماری «و طراحی داخلی و طراحی ساختمان» ثبت نام کردهاند. در استرالیا به کار بردن واژهی معمار (برای مدرک گرفتن) بسیار با سختگیری همراه است اما طراحیهای معمارانه در ساختمانها سختگیری کمتری دارد. واژهی طراح ساختمان معمولاً برای تمرینکنندگان طراحی که در هیئت مدیرهی معماری ایالت ثبت نام کردهاند به کار میرود. در کونیزلند واژهی طراح ساختمان به عنوان کسی که مدرک آموزش عملی دارد به کار میرود، در ویکتوریا مراحل ثبت نامی برای طراحان ساختمان وجود دارد و در ایالتهای دیگر در حال حاضر هیچ آییننامهی دیگر برای حرفه وجود ندارد.
معرفی مباحث کتاب راهنمای طراحی ساختمان های مسکونی
- در پلان طبقات معماری شیرینی کاربردی بودن یک طراح است
- ساختمان سازی چند طبقه
- پلان های کوتاه و چند طبقه
0دیدگاه