نقد و بررسی
Parallel worldsمشخصات
ناشر
جنگل/ جاودانه
نویسنده
Michio Kaku
قطع کتاب
رقعی
نوع جلد
شومیز
سال چاپ
1399
نوبت چاپ
اول
تعداد صفحات
448
کتاب Parallel worlds نوشته میشیو کاکو (Michio Kaku), توسط انتشارات جنگل (انتشارات اصلی penguin) به چاپ رسیده است.
موضوع کتاب: زبان انگلیسی, رمان به زبان انگلیسی, داستانی علمی تخیلی به زبان اصلی
کتاب Parallel Worlds در سال 2005 منتشر شد و عنوان بهترین کتاب علمی را از آنِ خود کرد. میچیو کاکو در کتاب «جهانهای موازی» با استفاده از نظریههای آلبرت اینشتین، تئوری جامعتر و کاملتری را ارائه داده است. خواندن این کتاب همانند سفری هیجانانگیز در گیتی و نظام وابسته به آن است که جاذبه های آن، مخاطب را به تخیل وا میدارد. میچیو کاکو ، دنیای عجیب و شگفتانگیزی را که در پسِ ظاهر این جهان فیزیکی پنهان شده است، به تصویر میکشد. از دیدگاه کاکو حقیقت جهان، اسرارآمیزترین داستان علمیتخیلی است که نظیر آن وجود ندارد.
کاکو معتقد است که آینده و سرنوشت بشر میتواند مطابق یک مدل توسعه، شرح داده شود. بر اساس این مدل توسعه، انسان حین تکامل یافتن، چهار مرحله تمدن را طی میکند: تمدن نوع صفر، نوع یک، نوع دو و نوع سه. هر چهار تمدن پیشبینیهایی را دربارهی موقعیت و اوضاع تکنولوژی و فناوریهای در دست انسان، در آینده مطرح مینماید.
کاکو در بخشی از فصل اول کتاب Parallel Worlds با عنوان «تصویر دوران کودکی جهان» میگوید: « با کنجکاوی سادهلوحانهای از معلم پرسیدم، آیا خداوند مادر دارد؟ او که همواره با روی باز برای پاسخ دادن به سوالات آماده بود این بار غافلگیر شد، پس از کمی مکث پاسخ داد نه احتمالاً خداوند مادر ندارد. من پرسیدم پس خداوند از کجا آمده است؟ او منومن کنان گفت که برای پاسخ دادن به این سوال باید با کشیش مشورت کند. من در آن زمان نفهمیدم که بر روی یکی از سوالات مهم علم الهیات دست گذاشتهام. گیج شده بودم زیرا در آیین بودا اصلا خدایی وجود ندارد و تنها جهانی مستقل از زمان وجود دارد که نه آغازی دارد و نه پایانی.
بعدها، زمانی که به مطالعه اسطورهشناسی جهان پرداختم، آموختم که از دید مذهب دو نوع کیهانشناسی وجود دارد. اولی بر پایهیک لحظه مستقل پایهگذاری شده است و آن لحظهای است که خداوند جهان را آفرید.
باور دوم بر این اعتقاد است که جهان همواره بوده است و خواهد بود. عقیده من این بود که هیچکدام از این دو نمیتوانند درست باشند. بعدها دریافتم که این دو رویکرد در فرهنگهای دیگر رایج نیستند.»
0دیدگاه