نقد و بررسی
تصمیم گیری بهتر پشیمانی کمترمشخصات
ناشر
ذهن آویز
نویسنده
اندی استنلی
مترجم
فاطمه باغستانی
قطع کتاب
رقعی
نوع جلد
شومیز
سال چاپ
1400
نوبت چاپ
اول
تعداد صفحات
232
کتاب تصمیم گیری بهتر پشیمانی کمتر (5 پرسش هدفمند که به شما کمک می کنند گام بعدی خود را سنجیده بردارید) نوشته اندی استنلی ترجمه فاطمه باغستانی توسط انتشارات ذهن آویز به چاپ رسیده است.
موضوع کتاب: روانشناسی، تصمیم گیری، روانشناسی موفقیت
کتاب پیش رو با تکیه بر اهمیت طرح سوال های خوب به هنگام تصمیم گیری و بهره گیری از تجربیات گذشته، مخاطب را برای اتخاذ تصمیم های بهتر و در نتیجه کسب نتایجی رضایت بخش همراهی می کند و به او نشان می دهد که چگونه گام های خود را یکی پس از دیگری به شکلی سنجیده و هدفمند بردارد. آن چه در نهایت از مطالب و محتوای اثر حاضر حاصل می شود شکل گیری تغییراتی مطلوب در شیوه و مسیر زندگی و قرار گیری در روندی است که رضایت بالاتری را برای فرد به دنبال می آورد.
بخشی از متن کتاب
وقتی تحت فشار هستیم، فکر کردن به فردا و داستانی که قرار است در آینده بگوییم برایمان سخت خواهد شد. ما فقط می خواهیم امروز را از سر بگذرانیم. هیجانات، خواه عشق، حسادت، ترس یا ناامنی، روند تصمیم گیری را با تمرکز به فوریت و نه کلیت پیچیده می کنند. ما به گزینه ها و انتخاب هایمان می اندیشیم نه به داستان هایمان. به نتایج فوری فکر می کنیم نه به نتایج کلی.
اگر زاویه دیدمان را تغییر دهیم، حتی روشن تر هم خواهد شد. شاید خیلی روشن.آیا این درست نیست که بدترین تصمیم های تو به دلیل هیجانی قدرتمند تقویت می شوند؟ نه چیزی منطقی بلکه هیجانی؛ آن آخر هفته، آن اولین ازدواج، آن خرید، آن فروش، آن قدر جذاب بود که آن را خریدی، آن قدر خوش رنگ و لعاب بود که آن غذا را خوردی، آن قدر خواستنی بود که با او قرار گذاشتی و همراهش شدی، آن قدر بی نظیر بود که نخواستی آن فرصت را از دست بدهی، آن قدر وسوسه برانگیز بود که آن را برداشتی، کشیدی و ادامه دادی. دلیل اینکه پشیمانی داریم، دلیل اینکه به عقب نگاه می کنیم و به فکر فرو می رویم این است که ما با چیزی رو به رو شده ایم که جذابیت هیجانی قدرتمندی دارد.
اگر یک حراجی داشته باشید، سازوکارش را خوب می فهمید و می دانید که بدترین چیزی که می توانید انجام دهید این است که اجازه بدهید یک مشتری فروشگاه یا بوتیک شما را بدون خرید ترک کند. وقتی او بیرون برود، چه اتفاقی رخ می دهد؟ وابستگی هیجانی او نسبت به محصول شما کم خواهد شد. او به دورنمای جدیدی می رسد و احتمال خرید محصولت کم خواهد شد.روان شناسان برای این مسئله یک نام دارند. این یک سوگیری شناختی دیگر است و توصیف می کند که چرا وقتی میل ما در یک روند تصمیم گیری دخالت دارد تا حدی منطق خود را از دست می دهیم. ما توانایی تفکر منطقی را از دست می دهیم. این سوگیری شناختی را سوگیری لنگری می نامند؛ زیرا قربانی در آن بر یک چیز تمرکز کرده و دیگر چیزها را نادیده می گیرد.
مباحث کتاب تصمیم گیری بهتر پشیمانی کمتر
- بیشتر از یک تصمیم
- پرسش صداقتت آیا واقعا با خودم روراست هستم
- پرسش میراثی می خواهم چه داستانی برای گفتن داشته باشم
- پرسش وجدانی آیا آشفتگی و تنشی هست که به توجه
- پرسش باغانه کار عاقلانه کدام است
0دیدگاه