نقد و بررسی
کتاب راهنمای عملی فرزند پروری با رویکرد پردازش حسیمشخصات
ناشر
ارجمند
نویسنده
سیدشهرام علیزاده, محمدعلی مظاهری, پـریسا سادات سیدموسوی
قطع کتاب
رقعی
نوع جلد
شومیز
سال چاپ
1400
نوبت چاپ
اول
تعداد صفحات
136
کتاب راهنمای عملی فرزند پروری با رویکرد پردازش حسی نوشته سیدشهرام علیزاده، دکتر محمدعلی مظاهری، دکتر پـریسا سادات سیدموسوی، اکرم قلی سلطانی, توسط انتشارات ارجمند به چاپ رسیده است.
موضوع کتاب: روانشناسی, روانشناسی تربیتی, کاهش مشکلات هیجانی و رفتاری
شیوۀ پاسخدهی افراد به محرکهای حسی بسیار منحصربهفرد است و حتی والدین و فرزندان یک خانواده، پاسخی یکسان نسبت به محرک حسی مشابه ارائه نمیکنند. پردازش حسی بهعنوان یک فرایند درونی نظام عصبی شناخته میشود که بر مبنای اطلاعات حسی بهدستآمده از محیط اطراف (بهعنوان مثال دروندادهای شنوایی و بینایی) و درون بدن (بهعنوان مثال گیرندههای حس لامسه و حس مفصلی)، فرد را نسبت به وقایع پیرامون آگاه ساخته و او را قادر میسازد تا با توجه به شرایط محیطی واکنش نشان دهد. تأثیر سبکهای پردازش حسی بر اکثر تعاملات روزمره مانند آرام کردن، غذا خوردن، حمام کردن، لباس پوشاندن، خواباندن و بازی کردن، اهمیت کسب آگاهی در مورد سیستم پردازش حسی را دوچندان میکند. محور اصلی مداخلات مبتنی بر این رویکرد، هماهنگی ویژگیهای حسی کودک با فعالیتهای زندگی روزمرۀ اوست.
هدف از نگارش این کتاب، کاهش مشکلات هیجانی و رفتاری کودکان با کمک راهکارهای عملی مبتنی بر سیستم پردازش حسی است. والدین میتوانند با کسب آگاهی در مورد سیستم پردازش حسی، کودک را برای سازگاری هرچه بیشتر با فعالیتهای روزمره یاری کنند. ازآنجاکه بین سبکهای پردازش حسی و عملکرد روزانۀ افراد رابطۀ معناداری وجود دارد، لذا شناسایی این سبکها و برنامهریزی بر اساس آنها، تأثیرات قابلتوجهی را بر کیفیت زندگی کودکان و دیگر اعضای خانواده بر جای خواهد گذاشت.
0دیدگاه