نقد و بررسی
روانشناسی چاقی علل پیامدها و درمان در کودکی و نوجوانی انتشارات ارجمندمشخصات
ناشر
ارجمند
نویسنده
لزلی هاینبرگ, کوین تامپسون
مترجم
بهزاد صادقیان فرد, مرتضی نقی پور
قطع کتاب
رقعی
نوع جلد
شومیز
سال چاپ
1398
نوبت چاپ
اول
تعداد صفحات
300
کتاب روانشناسی چاقی (علل پیامدها و درمان در کودکی و نوجوانی) نوشته لزلی هاینبرگ، کوین تامپسون ترجمه مرتضی نقی پور ، بهزاد صادقیان فرد توسط انتشارات ارجمند به چاپ رسیده است.
موضوع کتاب: روانشناسی، روانشناسی عمومی، جنبه های روانشناسی
در سالهای اخیر موضوع چاقی توجه روانشناسان، متخصصان حوزۀ پزشکی و رسانههای عمومی را به خود جلب کرده است. چاقی و اضافهوزنِ اطفال طی 40 سال اخیر به بیش از چهار برابر رسیده و منجر به بحران سلامت در میان کودکان و نوجوانان شده است. انجمن پزشکی آمریکا چاقی را بزرگترین تهدید برای سلامت عموم میداند. این عارضه پیامدهای پزشکی، اجتماعی و روانشناختی متعددی در پی دارد. با توجه به رابطۀ نزدیک میان چاقی در اطفال و بزرگسالان، پیشگیری از چاقی در کودکی ضروری به نظر میرسد.
متخصصان برجستۀ حوزۀ چاقی فصلهای این کتاب را نگاشتهاند. ارتباط فصلها در این است که همگی بر رابطۀ میان عوامل روانشناختی، رفتاری و اجتماعی در سببشناسی، پیشگیری، و درمان چاقی تمرکز کردهاند. عوامل روانشناختی و تأثیرات روانی- اجتماعی چاقی باید دغدغۀ تمام کسانی باشد که در زمینۀ چاقی فعالیت میکنند؛ افراد چاق و خانوادههای آنها، متخصصان حوزۀ چاقی، روانشناسان، علاقهمندان به حوزۀ سلامت و تمامی کسانی که به دنبال درمان چاقی هستند مخاطب این کتاب به حساب میآیند.
امیدواریم این کتاب نهتنها تحقیقات جدید را در این حوزه به محققان و درمانگران معرفی کند، بلکه زمینهساز فعالیتهای پژوهشی برای کسانی باشد که با هدف جلوگیری از چاقی با کودکان، خانوادهها و محیط آنان سر و کار دارند
مباحث کتاب روانشناسی چاقی
- شروع چاقی در کودکان و نوجوانان
- عوامل زیستی و ژنتیکی
- فعالیت جسمانی اولیه
- عوامل اجتماعی و بین فردی موثر بر چاقی در نوجوانی
- تبعات روانی اجتماعی چاقی و سو گیری در ارتباط با وزن
- تصویر بدن در چاقی اطفال
- بیماریهای همبود روانشناختی و اضافه وزن کودکان
- سجش اکودکان و نوجواناندارای اضافه وزن
- مداخله: راهکارهایی برای تغییر سطح فعالیت
- پیش گیری: تغییر الگوهای رژیم غذایی و فعالیت جسمانی کودکان از طریق مدرسه
- مسیرهای پیش رو در حوزه چاقی اطفال
واژه نامه
0دیدگاه