نقد و بررسی
نظریه های آگاهی در فلسفه ذهن و مغز پژوهی امروزمشخصات
ناشر
ارجمند
نویسنده
آندره اوجنیو کاوانا, آندره نانی
مترجم
سعید صباغی پور, عبدالرحمن نجل رحیم
قطع کتاب
رقعی
نوع جلد
شومیز
سال چاپ
1399
نوبت چاپ
دوم
تعداد صفحات
264
کتاب نظریههای آگاهی در فلسفه ذهن و مغزپژوهی امروز نوشته آندره اوجنیو کاوانا، آندره نانی با ترجمه سعید صباغیپور، دکتر عبدالرحمن نجل رحیم، توسط انتشارات ارجمند به چاپ رسیده است.
موضوع کتاب: روانشناسی, روانشناسی دانشگاهی, عصب روانشناسی, برای دنشجویان رشته روانشناسی, مرجع آگاهیپژوهی برای رشتههای عصبپژوهی
تعریف فلسفه و علم از مفهوم آگاهی چیست؟ ذهن و بدن چه رابطهای با هم دارند؟ همبستگیهای نورونی آگاهی چیستند؟ کارکرد آگاهی و تجربه چیست؟ آیا حیوانات هم آگاهی دارند؟ آیا میتوان آگاهی را مدلسازی کرد؟ این کتاب قرار است به مسائل اساسی درباره ماهیت آگاهی پاسخ دهد. این اثر به دو بخش تقسیمبندی شده است: بخش اول به نظریههای فیلسوفانِ ذهن اختصاص دارد و در بخش دوم نظریههای علمیِ روانشناسانِ تجربی و عصبپژوهان مطرح شدهاند. هر بخش پانزده فصل دارد و در هر کدام یک نظریه معرفی شده است. در هر فصلِ کتاب مقدمهای مختصر در مورد زندگی فیلسوف یا عصبپژوه آمده است. سپس تأثیرگذارترین نظریههای او در باب آگاهی توضیح و مورد نقد قرار گرفتهاند. نقاط ضعف و قوت هر نظریه تحلیل شده و سرانجام فهرستی از آثار مهم هر نظریهپرداز در انتهای فصل آمدهاند. نویسندگان کتاب از پژوهشگران شناختهشدۀ آگاهی در گروه روانپزشکی مغزمحور در دانشگاه بیرمنگام هستند و توانستهاند با تصاویری زیبا پانورامایی کمنظیر از نظریههای آگاهی ترسیم کنند. این اثر میتواند به عنوان مرجع آگاهیپژوهی برای رشتههای عصبپژوهی، فلسفه و روانشناسی مورد استفاده قرار بگیرد.
مباحث کتاب نظریههای آگاهی در فلسفه ذهن و مغزپژوهی امروز
- دیوید چالمز- دوگانه انگاری ویژگی
- پل و پاتریشا چرچلند- نوروفلسفه و ماتریالیسم حذف گرا
- تیم کربن-حیث التفاتی به مثابه ممیزه ذهن
- دونالد دیویدسون- جفت واژگان ناساز برای توصیف واقعیتی واحد
- دانیل دنت- مدل پیش نویس چندگانه
- رنه کارت- ذهن و بدن دو جوهر متمایز
- جری فودور- زبان اندیشه
- جیگون کیم- حقیقت (تقریبی) فیزیکالیسم
- ویلیام لایکن- نظریه حس درونی آگاهی
- آگاه بودن به چه مانند است
- آگاهی به منزله یک دستگاه ادراکی وضعی
- ظهور و سقوط کارکردگرایی
- و..
0دیدگاه