نقد و بررسی
راهنمای عملی درمان فراشناختی اضطراب و افسردگی انتشارات ابن سینامشخصات
ناشر
ابن سینا
نویسنده
آدریان ولز
مترجم
شهرام محمد خانی
قطع کتاب
وزیری
نوع جلد
شومیز
سال چاپ
1402
نوبت چاپ
دوم
تعداد صفحات
432
کتاب راهنمای عملی درمان فراشناختی اضطراب و افسردگی نوشته آدریان ولز با ترجمه شهرام محمدخانی، توسط انتشارات ابن سینا به چاپ رسیده است.
موضوع کتاب: روانشناسی، نظریه و ماهیت درمان فراشناختی, اختلال اضطراب فراگیر
این اثر که نوشته آدریان ولز روانشناس بریتانیایی و استاد آسیب شناسی بالینی و تجربی دانشگاه منچستر با ترجمه دکتر شهرام محمدخانی دانشیار روانشناسی بالینی دانشگاه خوارزمی تدوین گشته است.
در مقدمه کتاب می خوانیم:
دانش فراشناختی به باورها و نظریاتی اطلاق میشود که افراد در مورد تفکّرشان دارند، مانند باورهای فرد در مورد کارایی حافظه یا قدرت تمرکز خود. نمونههایی از باورهای فراشناختی از این قرارند: نگرانی میتواند موجب حملهی قلبی شود؛ اگر بر خطر متمرکز شوم، از آسیب احتمالی مصون خواهم بود؛ ناتوانی در کنترل افکارم، نشانهی ضعف من است و حافظهی ضعیفی دارم.
تجربهی فراشناختی به ارزیابیها و احساسات خاصی اطلاق میشود که افراد دربارهی حالت ذهنیشان دارند. نگرانی در مورد نگرانی که خصیصهی بارز اختلال اضطراب فراگیر است، مثالی از تجربهی فراشناختی است. علاوه بر این، تجربهی فراشناختی، احساسات ذهنی را نیز در برمیگیرد. پدیدهی «اثر نوک زبان بودن» یک احساس فراشناختی متداول است که در آن افراد حس میکنند اطلاعات خاصی در حافظهی آنها ذخیره شده است، هرچند در حال حاضر قادر به بازیابی آن نباشند. احساس دانستن یعنی «میدانم که میدانم» نمونهی دیگری از تجربهی فراشناختی است.
راهبردهای فراشناختی پاسخهایی هستند که افراد برای کنترل و تغییر تفکّر خود و تنظیم هیجانی و شناختی به کار میگیرند. برای مثال فردی ممکن است برای حفظ آمادگی خود، توجّهاش را بر تهدید متمرکز سازد (پایش تهدید)، افکار ناراحتکنندهی خود را سرکوب نماید (سرکوب فکر)، یا به تفکّر مداوم دربارهی برخی مسائل بپردازد (نشخوار فکری)».
معرفی مباحث کتاب راهنمای عملی درمان اضطراب و افسردگی
- نظریه و ماهیت درمان فراشناختی
- ارزیابی
- مهارت های اساسی درمان فراشناختی
- تکنیک آموزش توجه
- تکنیک های ذهن آگاهی گسلیده
- اختلال اضطراب فراگیر
- اختلال استرس پس از آسیب
- اختلال وسواسی- اجباری
- اختلال افسردگی اساسی
- شواهد مربوط به نظریه و درمان فراشناختی
- گفتار پایانی
0دیدگاه