نقد و بررسی
کتاب آسیب شناسی عضوی مغز و آزمون بندر گشتالتمشخصات
ناشر
انتشارات رشد
نویسنده
ماری لوئیز مارلی
مترجم
حبیب الله قاسم زاده, اکرم خمسه
قطع کتاب
وزیری
نوع جلد
شومیز
سال چاپ
1402
نوبت چاپ
سوم
تعداد صفحات
344
کتاب آسیب شناسی عضوی مغز و آزمون بندر گشتالت نوشته ماری لوئیز مارلی با ترجمه حبیب اله قاسم زاده، دکتر اکرم خمسه، توسط انتشارات رشد به چاپ رسیده است.
موضوع کتاب: روانشناسی، آسیب شناسی، روانشناسی دانشگاهی، آزمون بندر گشتالت، آسیب شناسی عضوی
آزمون بندر، برای سنجش ورود به دبستان ،تشخیص L.D،ارزشیابی مشکلات هیجانی،آسیب شناسی مغزی خصوصا قطعه ی آهیانه ای راست به کار می رود و نیز در شناسایی کودکان عقب مانده واختلال OCD و ADHD و حتی روان پریشی کاربرد بسیار دارد. این آزمون برای سنجش ویژگی های نوجوانان نیز به کار رده می شود. این آزمون دارای ۹ کارت به اشکال گوناگون هندسی به ابعاد ۴*۶ اینچ می باشد که توسط خانم لورتابندر از آزمون و رتهایمر اقتباس شده است. اشکال این آزمون را تعدادی نقطه ،خطوط مستقیم منحنی ها و زوایا تشکیل می دهند. هرفردی اشکال نه گانه را با توجه به تفاوت هایی که در نحوه ادراک آنها وجود دارد به شیوه ای کاملاً شخصی و متمایز ادراک می کنند.در این مجموعه شما با طریقه نمره گذاری، اجرا و تفسیر این آزمون اشنا شده به همراه آن هر ۹ کارت این آزمون را در اختیار شما بزرگواران قرار می دهیم.
آزمون بندر گشتالت، توسط لورتا بندر در سال ۱۹۳۸ برای G ارزیابی سطح بالیدگی ادراکی – حرکتی کودکان طرحریزی شد. این آزمون، مرکب است از ۹ طرح جداگانه که هر یک در یک زمینه سفید روی کارتی جداگانه چاپ شده است. این طرحها از طرحهای مورد استفاده ورتهایمر در روانشناسی گشتالت اقتباس شده است. آزمون بندر گشتالت، علاوه بر کاربرد اصلی خود یعنی تشخیص آسیب مغزی، کاربردهای مهم دیگری هم دارد. در مورد جامعه کودکان، برای سنجش آمادگی کودکان برای ورود به دبستان، پیشبینی پیشرفت تحصیلی، تشخیص کودکان دچار اختلال خواندن و ناتوانی یادگیری، ارزشیابی مشکلات هیجانی، مطالعه نارساییهای رشدی و همچنین به عنوان یک آزمون هوشی غیرکلامی بهکار بسته شده است. در مورد نوجوانان و بزرگسالان، آزمون بندر برای تشخیص آسیب مغزی و به عنوان یک آزمون فرافکن برای سنجش ویژگیهای شخصیتی مفید شناخته شده است.
معرفی مباحث آزمون بندر گشتالت
- تشخیص ضایعات مغزی
- روان نژندی، مشکلات جنسی
- حالتهای اضطرابی، هیستری، رفتارهای وسواسی
- افسردگی واکنشی
- ویژگیهای سایکوپاتیک
- الکلیسم و اعتیاد
- روان – تنی
- روان پریشی
- مانیک-دپرسیو
0دیدگاه