نقد و بررسی
کتاب توانبخشی مبتلایان به سکته مغزیمشخصات
ناشر
ارجمند
نویسنده
ژانت کار, روبرتا شفرد
مترجم
نورالدین نخستین انصاری, صوفیا نقدی دوروباطی
قطع کتاب
وزیری
نوع جلد
شومیز
سال چاپ
1399
نوبت چاپ
سوم
تعداد صفحات
208
کتاب توانبخشی مبتلایان به سکته مغزی برنامه بازآموزی حرکتی نوشته ژانت کار، روبرتا شفرد با ترجمه نورالدین نخستین انصاری، صوفیا نقدی دوروباطی, توسط انتشارات ارجمند به چاپ رسیده است.
موضوع کتاب شامل پزشکی بالینی, برنامه بازآموزی حرکتی, عملکرد اندام فوقانی, مکانیزم های بهبودی میباشد.
امید و تلاش دو ویژگی با ارزش انسان هستند که بخش اعظم پیشرفتهای کنونی بشر در گرو این دو خصیصه است. امید به زندگی و تلاش برای ارتقاء کیفیت آن در کنار داشتن قدرت تفکر موجب شده است که هر روز و هر لحظه شاهد پیشرفتهای علمی در عرصههای مختلف باشیم. از جمله یافتههایی که در دهه اخیر در سایه تلاش دانشمندان به اثبات رسیده است، قدرت بهبود ترمیم در سیستم عصبی انسان است.
سالها کلینیسینها تصور میکردند گرچه مغز موجودات از بدو تولد تا بزرگسالی، به طور پیوسته میتواند خود را سازماندهی کرده و با تغییرات محیط تطبیق دهد، ولی در صورت بروز آسیب، قدرت ترمیم و بهبودی در اعصاب وجود ندارد و یا میزان آن خیلی کم است. ولی با پیشرفت در تکنولوژی نقشهبرداری از مغز انسان نشان داده شده است که مغز بالغین بعد از آسب، در صورت تمرین و توانبخشی، مجدداً خود را سازماندهی کرده و این امر منجر به بهبودی عملکرد حرکتی در بیماران مبتلا به ضایعات مغزی میشود.
در این میان تحقیقات متعددی در رابطه با بیماران مبتلا به سکته مغزی انجام شده است که قابلیت بالای بهبودی این بیماران را تأیید میکنند و این نویدی است برای کادر درمانی این دسته از بیماران به ویژه تیم توانبخشی که در صورت درمان به روش علمی و منطبق بر شواهد بتوانند بیماران را برای رسیدن به حداکثر بهبودی ممکن و نیل به زندگی مستقل هدایت نمایند.
مسلم است که در این راه دسترسی به منابع علمی معتبر که به طور کاربردی درمانگر را در این حیطه یاری کنند، ضرورتی انکارناپذیر میباشد. لذا در کتاب حاضر سعی بر این است که ضمن گردآوری آخرین یافتههای علمی در زمینه علم اعصاب و کنترل حرکت، تکنیکهای مختلف توانبخشی بیماران از لحاظ مبانی علمی و عملی به درمانگران صبور توانبشخی معرفی شوند تا تلاش ایشان در راستای ارتقای سطح زندگی این بیماران به نتیجه مطلوب برسد.
مباحث کتاب توانبخشی مبتلایان به سکته مغزی
- زمینه های توسعه روش MRP
- ایجاد محیطی مناسب برای بهبودی و یادگیری
- برنامه بازآموزی حرکتی
- عملکرد اندام فوقانی
- عملکرد دهانی صورتی
- نشستن در کنار تخت
- نشستن متعادل
- برخاستن و نشستن
- ایستادن متعادل
- راه رفتن
- مکانیزم های بهبودی
- حذف فعالیت عضلانی غیر ضروری
- فیدبک
- فیدبک
- انطباق با جاذبه
0دیدگاه