نقد و بررسی
کتاب همبستگی اجتماعی و دشمنان آنانمشخصات
ناشر
نشر نی
نویسنده
آرمان ذاکری
قطع کتاب
رقعی
نوع جلد
شومیز
نوبت چاپ
اول
تعداد صفحات
522
کتاب همبستگی اجتماعی و دشمنان (مکتب موس و دورکیم در برابر فایده گرایی و فاشیسم) آنان نوشته آرمان ذاکری توسط انتشارات نی به چاپ رسیده است.
موضوع کتاب: علوم اجتماعی، جامعه شناسی
در ایران زمینههای شکلگیری مکتب دورکیم و همچنین تداوم آن در فرانسه چندان شناخته نیست و همین مسئله باعث شده اساساً روایت رادیکال از دورکیم، در نظر اغلب جامعهشناسان ایرانی، متأثر از خوانش پارسنزی از دورکیم، بسیار دور از ذهن باشد. اثر حاضر تلاشی است برای عبور از درک مسلط از دورکیم در جامعهشناسی ایران و گشودن راه برای خوانشی رادیکال از او و پیروانش…
به طور کلی مکتب دورکیمی، هم در برابر اتمیزاسیون ناشی از سیاستهای نئولیبرال و فایدهگرا و هم در برابر واکنشهای فاشیستی و هویتخواهانهی جوامع تودهای و ناامن، که اعضای آن برای دستیابی به همهی ناداشتههای خود به چهرههای اقتدارگرا پناه میبرند، از بازسازماندهی اجتماعی و شکلگیری نهادهای واسط مانند اصناف، اتحادیهها و انجمنها دفاع کرده است. از نظر آنها وجود گروههای ثانوی میان دولت و افراد از به وجود آمدن جامعهی تودهای و دولت توتالیتر ممانعت میکند. سازماندهی اجتماعی، از پایین در قالبهای متنوعی چون انجمنها، اصناف، سندیکاها، سمنها و سایر تشکلهای اجتماعی و مشارکت آنها در حیات اجتماعی و سیاسی، برای شکلگیری دموکراسی و بقای آن ضروری است.
مباحث کتاب همبستگی اجتماعی و دشمنان آنان
- فراخوان به جامعه
- مارسل موس و پارادایم هدیه: میراث دورکیمی در تقابل با فاشیسم و فایده گرایی
- مکتب دورکیم: همبستگی اجتماعی و دشمنان آنان
- همبستگی اجتماعی پس از دورکیم و موس: بری از منفعت بودن در برابر فایده گرایی
- همبستگی اجتماعی در جهان امروز: در برابر نئولیبرالیسم و هویت گرایی غیریت ستیز
0دیدگاه