نقد و بررسی
اطلس تاریخ جهانمشخصات
ناشر
سایان
مترجم
الهام شوشتری زاده
قطع کتاب
وزیری
نوع جلد
شومیز
سال چاپ
1401
نوبت چاپ
سوم
تعداد صفحات
368
کتاب اطلس تاریخ جهان ترجمه الهام شوشتری زاده توسط انتشارات سایان به چاپ رسیده است.
موضوع کتاب: تاریخ، تاریخ جهان، دانستنی های علمی
نقشه ها فقط به ما نشان نمی دهند که کجا برویم ، بلکه به ما نشان می دهند که کجا بوده ایم. مروری خیره کننده بر تمام تاریخ بشر ، در کنار هم با 140 نقشه ی فوق العاده. در کتاب اطلس تاریخ جهان بیاموزید که چگونه چیزی مانند ماشین چاپ می تواند زمانی را تعریف کند ، یا چگونه متفقین در اروپا می توانند نازی ها را شکست دهند. در این کتاب تاریخی قابل توجه چیزهای زیادی برای خواندن وجود دارد ، و دقیقا به همان اندازه که نیاز است تا بررسی شود. نقشه ها چیزی بیشتر از توپوگرافی زمین یا مرزهای کشورها هستند. نقشه ها می توانند نشان دهنده حرکت افراد و ایده ها باشند و راهی منحصر به فرد برای توضیح مضامین تاریخی و کاوش در دوره های گسترده زمانی را ارائه می دهند.
این کتاب مرجع بصری خیره کننده با تکامل و مهاجرت قدیمی ترین اجداد ما به خارج از آفریقا آغاز می شود. سپس می توانید نقشه های مربوط به جنگ یونان و پارس ، فتوحات مغول ، مسیرهای تجاری قرون وسطایی اروپا و ظهور عثمانی را جستجو کنید. نقشه هایی در مورد استعمار در آمریکای شمالی ، انقلاب علمی ، پیشرفت های ناپلئون و کنترل انگلیس بر هند وجود دارد. در قرن های بعدی موارد بیشتری وجود دارد ، مانند عصر امپریالیسم ، جنگ داخلی آمریکا ، اروپای صنعتی و تحول ژاپن.
این کتاب تاریخ که در طول آن هزاره ها طی می شود ، نمای گسترده ای از وقایع اصلی گذشته ما را به شما ارائه می دهد. با 140 نقشه ، همراه با تصاویر ، جدول اطلاعات و جدول زمانی. در کتاب اطلس تاریخ جهان چیزهای زیادی برای لذت بردن و یادگیری وجود دارد. شما درک درستی از برخی نیروها و جنبش ها در سراسر قاره هایی پیدا خواهید کرد که جهان ما را شکل داده اند.
بخشی از متن کتاب
از اواخر قرن چهارم به بعد گروه هایی انسانی به سرزمین هایی که در گذشته رومی ها حاکمشان بودند مهاجرت کردند. تبار خیلی از این تازه واردها مثل الان ها و هون ها به آسیای میانه می رسید، اما اقوامی دیگر مثل فرانک ها اهل مناطق مرزی امپراتوری بودند. آمدن این مهاجمان دلایل گوناگونی داشت. هون های کوچ نشین برای غارت می آمدند و منطقه را به سرعت در می نوردیدند و هرچه را که می توانستند می بردند. دیگران گرفتار مصائبی مثل قحطی بودند یا تاخت و تاز اقوام دیگر آن ها را از خانه هایشان آواره کرده بود و به هر دری می زدند تا جایی تازه برای سکونت بیابند. مثلا ویزگت ها (گت های غربی) که پیش از آن در جلگه ی دانوب، نزدیک دریای سیاه، زندگی می کردند پیمان هایی با روم بستند و به ازای تامین مزدورانی برای ارتش امپراتوری زمین هایی به دست آوردند. پیش از شروع این هجوم هم قدرت روم رو به زوال بود. این زوال علت های گوناگونی داشت و قحطی، بیکاری، تورم و فساد همگی در آن نقش داشتند. وسعت امپراتوری هم بی تاثیر نبود، چون اداره کردنش را دشوار می کرد و در 285 م. به تقسیم امپراتوری به دو نیمه ی شرقی و غربی انجامید. حمله ها امپراتوری را ضعیف تر هم کردند و وقتی روم در قرن پنجم سقوط کرد رهبران نیروهای مزدور آن قدر جای پایشان را محکم کرده بودند که بتوانند قسمت هایی از امپراتوری را از آن خود کنند
0دیدگاه