نقد و بررسی
کتاب کورش یا ذوالقرنین قرآن و توراتمشخصات
ناشر
نشر نی
نویسنده
مولانا ابوالکلام آزاد
مترجم
مسلم زمانی, علی اصغر قهرمانی مقبل
نوع جلد
شومیز
سال چاپ
1399
نوبت چاپ
چهارم
تعداد صفحات
235
کتاب کورش یا ذوالقرنین قرآن و تورات نوشته مولانا ابوالکلام آزاد با ترجمه علی اصغر قهرمانی مقبل, مسلم زمانی, توسط نشر نی به چاپ رسیده است.
موضوع کتاب: تاریخ, تاریخ ایران, ذوالقرنین در قرآن, تاریخ قوم یهود و باور آن ها به ذوالقرنین, ذوالقرنین یاد شده در قرآن و کورش
مباحث کتاب کورش یا ذوالقرنین قرآن و تورات
- ذوالقرنین در قرآن
- تاریخ قوم یهود و باور آن ها به ذوالقرنین
- خاندان ایرانی هخامنشی و کورش
- ذوالقرنین یاد شده در قرآن و کورش
مسئلهی «ذوالقرنین» موضوع پیچیدهای است که از دیرباز مورخان و مفسران را سرگشته و سردرگم کرده است. این نام در کتاب مقدس و قرآن کریم آمده است؛ قرآن کریم او را یکی از پادشاهان کهن میداند و از وی به نیکی یاد میکند. حال، پرسش این است که این پادشاه کیست، نامش از کجا بر زبانها افتاده، برای چه چنین لقب شگفتآوری گرفته، و چه اندیشهای پشت این لقب بوده است؟ آیا در حقیقت پادشاهی با این لقب وجود داشته است؛ یا ماجرای او صرفاً افسانهای از افسانههای پیشینیان است؟ در طول تاریخ پاسخهای متفاوتی به این پرسش داده شده و مصداقهای متعددی برای این لقب معرفی شده است. در سدهی معاصر، مولانا ابوالکلام آزاد، متفکر بزرگ هند، با مستندات تاریخی، کورش را مصداق ذوالقرنینِ مذکور در قرآن و تورات میداند و به این پرسش تاریخی پاسخی مستدل میدهد؛ نظریهای که مفسر بزرگی چون علامه طباطبائی نیز آن را پذیرفته است.
0دیدگاه