نقد و بررسی
جامعه شناسی سیاسی مجموعه علوم سیاسی ارشدمشخصات
ناشر
ماهان
نویسنده
مصطفی اسماعیلی, غفور محسنی طاشه کبود
قطع کتاب
رحلی
نوع جلد
شومیز
سال چاپ
1400
نوبت چاپ
اول
تعداد صفحات
205
کتاب جامعه شناسی سیاسی نوشته مصطفی اسماعیلی، غفور محسنی طاشه کبود توسط انتشارات ماهان به چاپ رسیده است.
موضوع کتاب: علوم انسانی, سیاسی, کارشناسی به کارشناسی ارشد علوم سیاسی, جامعه شناسی سیاسی
جامعه شناسی سیاسی یکی از رشته های جامعه شناسی عمومی است که بر برداشت خاصی از جامعه نیز استوار است. این برداشت از یک گوشه جنبه ای ایدئولوژیک پیدا میکند و از گوشه ی دیگر جنبه ای شناخت شناسانه. به رغم پیشینه ی دیرینه ی بینش جامعه شناسی سیاسی در فلسفه ی سیاسی قدیم، ریشه ی جامعه شناسی سیاسی به عنوان شاخ های از دانش های سیاسی امروزی را باید در تحولات فکری قرن نوزدهم یافت.
جامعه شناسی سیاسی یکی از رشته های جامعه شناسی عمومی است که بر برداشت خاصی از جامعه نیز استوار است. این برداشت از یک گوشه جنبه ای ایدئولوژیک پیدا میکند و از گوشهی دیگر جنبهای شناخت شناسانه. به رغم پیشینه ی دیرینه ی بینش جامعه شناسی سیاسی در فلسفه ی سیاسی قدیم، ریشه ی جامعه شناسی سیاسی به عنوان شاخهای از دانشهای سیاسی امروزی را باید در تحولات فکری قرن نوزدهم یافت.
تفاوت اصلی میان جامعه شناسی سیاسی، و علم سیاست را باید در تاکیدی جستجو کرد که بر جامعه یا دولت میشود. جامعه شناسی سیاسی بیشتر نگرشی است از پایین به بالا یعنی اینکه بیشتر تاثیرات جامعه بر سیاست را بررسی میکند. حال آنکه علم سیاست بیشتر نگرشی است از بالا به پایین. به این معنا که بیشتر به بررسی ساختار قدرت و فرآیند سیاست و تصمیمگ یری و تاثیرات آنها بر روابط اجتماعی میپردازد.
اگر موضوع علم سیاست را بررسی شبکه ی روابط قدرت و موضوع جامعه شناسی را بررسی شبکه ی روابط اجتماعی بدانیم، موضوع جامعه شناسی سیاسی بررسی رابطهای این دو خواهد بود. یعنی بررسی رابطه ی شبکه ی روابط قدرت با شبکه ی روابط اجتماعی.
مباحث کتاب جامعه شناسی سیاسی
- جامعه شناسی سیاسی مارکس
- جامعه شناسی سیاسی ماکس وبر
- الیتیسم، پلورالیسم و کورپوراتیسم
- عوامل تاثیرگذار بر زندگی سیاسی
- شکاف های اجتماعی، نیروهای اجتماعی و زندگی سیاسی
- نقش نیروهای اجتماعی در زندگی سیاسی
- انواع رژیم های سیاسی
- انواع جامعه سیاسی
0دیدگاه