نقد و بررسی
کتاب همرزمان حسینمشخصات
ناشر
انقلاب اسلامی
نویسنده
علی خامنه ای
قطع کتاب
رقعی
نوع جلد
شومیز
سال چاپ
1401
نوبت چاپ
نوزدهم
تعداد صفحات
397
کتاب همرزمان حسین نوشته حضرت آیتالهالعظمی سیدعلی خامنهای توسط انتشارات انقلاب اسلامی با موضوع سیاستمداران، علوم سیاسی، جنبههای مذهبی به چاپ رسیده است.
این کتاب یکی از منابع آزمون استخدامی آموزش و پرورش 1402 و جزو دروس عمومی میباشد. منابع آزمون استخدامی آموزگار ابتدایی و همچنین استخدامی آموزش و پرورش به شرح زیر میباشد:
- بیانیه گام دوم انقلاب خطاب به ملت ایران
- طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن ویرایش سوم نوشته صهبا از انتشارات موسسه ایمان جهادی
- همرزمان حسین نوشته حضرت آیت الله العظمی سیدعلی خامنه ای
- صعود چهل ساله نوشته سیدمحمدحسین راجی
- رهیافت تحلیلی به وصیت نامه سیاسی-الهی امام
- مهارتهای آموزشی و پرورشی جلد اول نوشته حسن شعبانی از انتشارات سمت
- روانشناسی پرورشی نوین ویرایش هفتم نوشته علی اکبر سیف از انتشارات دوران
- اندازه گیری، سنجش و ارزشیابی آموزشی ویرایش هفتم نوشته علی اکبر سیف از انتشارات دوران
عالمان و اندیشمندان مسلمان و غیر مسلمان، تحقیقات گستردهای را به منظور تحلیل دوران ۲۵۰ سالهی امامت ائمّهی معصوم (علیهمالسّلام) انجام دادهاند. برخی بکلّی راهی غلط را پیمودهاند و این بزرگواران را به مرتبهی عالمان و عابدان زمان خود تقلیل دادهاند و هرگونه تأثیر اجتماعی و سیاسی را از ایشان سلب کردهاند. در مقابل این گروه، اکثر اندیشمندان شیعه بر این باورند که امامان معصوم (علیهمالسّلام) خلیفهی حقیقی و جانشین پیامبر اکرم (صلّیاللهعلیهوآله) در همهی شئون و مقامات ایشان -به جز نبوّت و دریافت وحی- هستند. شئونی همچون: تشکیل حکومت اسلامی، قضاوت، تبیین قرآن، تعلیم احکام، دفاع از عقاید اسلامی و …
حضرت آیت الله خامنهای نیزاین عقیده را باور دارند. ایشان از سالهای بسیار دور، مطالعات و تحقیقات گستردهای را در این زمینه، در کتب تاریخی و روایی انجام دادهاند. ایشان با ابداع واژهی انسان ۲۵۰ ساله در ابتدای دههی پنجاه شمسی و تبیین آن، گونهای جدید از روش تحلیل سیرهی سیاسی- اجتماعی معصومان (علیهمالسّلام) را به مخاطبان خود آموختند. ایشان این نگاه به سیرهی ائمّه (علیهمالسّلام) را با تحقیقات گسترده در متون حدیثی و کتب تاریخی و با استدلالهای بسیار محکم به دست آوردهاند و به هیچوجه از روی تأثیرپذیری و انفعال از شرایط محیطی و گفتمانی آن دوران به آن نرسیدهاند. تفاوت ایشان با دیگر پژوهشگران این موضوع، در آن بود که ایشان با نگاه دوباره به متون و دقّت در محتواهای آن، به احیای میراث مبارزاتی امامان معصوم پرداختهاند. سؤال اساسی که میتوانست به این استنباط کمک کند این بود که «اگر ائمّهی اطهار (علیهمالسّلام) اهل مجاهدت و مبارزهی سیاسی حاد با حاکمان جور و علما و شعرای درباری نبودهاند، چه دلیلی داشت که با ایشان چنان برخوردهای خشنی شود و در آخر نیز با شهادت از دنیا رخت بربندند؟»
این کتاب مشتمل بر ۱۰ سخنرانی معظمله در ماه محرم سال ۵۱ است. ایشان بین سالهای ۴۶ تا ۵۵ به طور متناوب در مناسبتهای مذهبی به تهران مسافرت میکردند و در جلسات مختلف سخنرانی میکردند در محرّم سال ۵۱ به تهران عزیمت میکنند و در هیئت انصار الحسین (علیهالسّلام) و برخی از جلسات دیگر به سخنرانی میپردازند. هیئت انصار الحسین (علیهالسّلام) از هیئتهای پرشور و انقلابی تهران بود و بسیاری از مبارزان انقلابی در جلسات این هیئت شرکت میکردند و سخنرانان این جلسه نیز از میان روحانیان انقلابی انتخاب میشدند. معظمٌله از ابتدای تأسیس این هیئت بارها در آن سخنرانی کرده بودند. نفس سخنرانی در این جلسه، یک اقدام انقلابی از سوی ایشان تلقّی میشد.
مباحث کتاب همرزمان حسین
- گونه های مختلف بحث درباره ی مسئله ی امامت
- اهمیت شناخت چهره و سیره ی حقیقی ائمه
- فلسفه و هدف امامت
- انسان 250 ساله ی مبارز
- دورانهای چهارگانه ی امامت
- بررسی برههی آغازین دورهی چهارم امامت
- حیات سیاسی امام صادق
- اقدامات حاد ائمه و برخورد با علما و شعرای درباری
- امامزادگان انقلابی
- تقیه
0دیدگاه