نقد و بررسی
نگاهی به کاربرد اقتصاد رفتاری در مالیات ستانیمشخصات
ناشر
چاپ و نشر بازرگانی
نویسنده
یگانه موسوی جهرمی, سحر دهقان
قطع کتاب
رقعی
نوع جلد
شومیز
سال چاپ
1400
نوبت چاپ
اول
تعداد صفحات
150
کتاب نگاهی به کاربرد اقتصاد رفتاری در مالیات ستانی نوشته یگانه موسوی جهرمی، سحر دهقان, توسط انتشارات چاپ و نشر بازرگانی به چاپ رسیده است.
موضوع کتاب:اقتصاد، رشد اقتصادی, مفهوم انسان اقتصادی
انسان اقتصادی عقلایی در واقع یک مدل ساده از رفتار انسان است. انسان اقتصادی عقلایی به دنبال آن است که با انتخاب استراتژیهای از قبل تعیین شده، با توجه به اطلاعات موجود و محدودیتهای مفروض، مطلوبیت خود را بهینه کند، در واقع آسایش و رفاه اقتصادی خویش را حداکثر کند. میزان مطلوبیت مرتبط با هر پیامدی از طریق خروجی یک تابع جبری (ریاضی) از مطلوبیت فرد اندازهگیری میشود. اصول اً انسان اقتصادی عقلایی انسانی است که تلاش میکند به اهداف مشخص خود تا جامعترین و پایدارترین حد ممکن دست یابد و در عین حال هزینههای اقتصادی خود را نیز در حداقل ممکن نگه دارد. انتخابهای انسان اقتصادی عقلایی از طریق تابع مطلوبیت او تعیین میشود. به این ترتیب انسان اقتصادی عقلایی ارزشهای اجتماعی را نادیده میگیرد، مگر آنهایی که لذّتی را برای او به همراه داشته باشد
اعتبار مفهوم انسان اقتصادی عقلایی از زمان مطرح شدن آن تاکنون، موضوع مباحث زیادی بوده است. منتقدین این مفهوم را با حمله به مفروضات اساسی آن به چالش میکشند، نظیر ویلن، کینز و دیگران که با طرح موضوع عدم توانایی انسان در کسب آگاهی کامل و حداکثرسازی مطلوبیت از طریق تعیین اولویتهای دائمی، واکنشی، انتقالی و کامل خود را در همه زمانها، مفهوم انسان اقتصادی را مورد انتقاد قرار دادند. آنها مفهوم جدیدی بنام «عقلانیت محدود»۲۰ را ارائه کردند که در واقع تصویری واقعگرایانهتر از رفتار اقتصادی انسان است. عقلانیت محدود فرض میکند که انتخابهای انسان، عقلایی اما در معرض محدودیتهای ناشی از دانش و تواناییهای شناختی او قرار دارد. عقلانیت محدود فرض میکند که تصمیمات نهایی با در نظر گرفتن موارد پیشگفته، در درون خود فرآیند (تصمیم گیری) شکل میگیرد……..
0دیدگاه