نقد و بررسی
مالیه بین المللمشخصات
ناشر
دانشگاه الزهرا
نویسنده
مهدی پدرام
قطع کتاب
وزیری
نوع جلد
شومیز
سال چاپ
1400
نوبت چاپ
دوم
تعداد صفحات
297
کتاب مالیه بین الملل نوشته مهدی پدرام, توسط انتشارات دانشگاه الزهرا به چاپ رسیده است.
موضوع کتاب: اقتصاد, حوزه مالیه بینالملل, مبادلات ارزی, مالی بینالمللی
نگاهی ریشهای به تحولات اقتصادی کشورها – به ویژه در چند سال گذشته – مؤید نقش مهم مبادلات ارزی و مالی بینالمللی در پیدایش آنهاست. در این کتاب ضمن بیان مفاهیم اساسی و کلیدی در حوزه مالیه بینالملل به مباحث جدیدی که طی دهههای اخیر در این محدوده از علم اقتصاد مطرح میشوند، پرداخته شده است.
در نگارش کتاب حاضر از شواهد تجربی، تحلیلهای پایهای موجود در مطالعات متنوع علمای اقتصاد بینالملل، و نیز تجارب تدریس در این گرایش تخصصی از اقتصاد بهره بسیاری برده شده است. تنوع و جامعیت مباحث ارائه شده در این کتاب، در عین رعایت شیوایی در نگارش مطالب، برای تمامی دانشجویان رشته اقتصاد به ویژه در مقطع تحصیلات تکمیلی مطلوب و مناسب خواهد بود.
موضوع بحث این کتاب اساسا اقتصاد کلان و روابط پولی بین کشورها می باشد. مالیه بین الملل موضوعی است که مطالب دنیای واقعی مانند مشکلات تراز پرداخت ها و سیاست های مربوط به آن، علل نوسانات نرخ ارز و اثرات روابط اقتصادی بین کشورها را بررسی می کند. در پاسخ به توسعه و گسترش مالیه بین الملل، ادبیات موضوع رشد فراوانی داشته است.
اگرچه کتاب های بسیار خوبی در این زمینه نوشته شده است ولی به دشواری می توان یک کتاب اصلی را معرفی کرد که دربرگیرنده بسیاری از مطالب باشد. بعضی از کتاب ها تاکید بسیاری بر تئوری دارند و در آن ها به موضوع های تجربی کمتر توجه شده است.
در حالی که برخی دیگر در خصوص تئوری های اخیر نرخ ارز بسیار عالی می باشند ولی بر این اساس طراحی شده اند که خواننده کتاب اطلاع کافی از تئوری های سنتی نرخ ارز و تراز پرداخت ها دارد. در کتاب مالیه بین الملل به معرفی نظریه های سنتی و مدرن پرداخته شده و تا حد ممکن معرفی تئوری ها از یک نظم تاریخی پیروی می کند، به نحوی که دانشجویان در جریان توسعه ادبیات موضوع قرار گیرند. همچنین به منظور تشریح بحث از جدول ها و نمودارهای فراوان استفاده می شود.
کتاب به سه بخش تقسیم شده است. بخش اول در ارتباط با تئوری تراز پرداخت ها و سیاست های مربوطه است. بخش دوم به تئوری های تعیین نرخ ارز و ادبیات تجربی در این زمینه و بخش نهایی به تکامل و توسعه نظام پولی بین الملل بعد از جنگ و تجزیه و تحلیل جنبه های اصلی نظام آن اختصاص یافته است.
0دیدگاه